Karin Strobos kreeg de kans in te vallen in de rol van Octavian in Der Rosenkavalier van R. Strauss bij De Nationale Opera onder de baton van Sir Simon Rattle. Haar succesvolle optreden oogstte lovende kritieken. Zowel het NRC als De Volkskrant spraken van een droomdebuut. De carrière van Karin is vanaf dat moment in een stroomversnelling terechtgekomen.

Van 2014 tot 2019 behoorde Karin tot het solistenensemble van het Aalto-Musiktheater in Essen, Duitsland. Daar vertolkte ze rollen als Cherubino, Charlotte, Suzuki, Zerlina, Idamante, Dorabella, Rosina, Elvira, Adalgisa, Siébel en Amando. Karin is nu vaste gast en keert regelmatig terug in rollen als Ocatian, Donna Elvira, Hänsel en Siébel.

Van 2009 tot 2011 behoorde Karin tot het vaste ensemble van Opera Zuid, waar ze rollen zong als Octavian, Cherubino, Hänsel, Varvara, Suzuki, Siébel en Boulotte. In mei 2015 kwam ze terug om de titelrol te zingen in Rossini’s La Cenerentola.

Na haar rol in Der Rosenkavalier keerde Karin terug naar De Nationale Opera in Amsterdam voor de rollen Flora (La Traviata), Phénice (Armide) en Fortuna (The new Prince). In juni 2023 zingt ze de rol van Braadspitdraaier in Rusalka.

Bij de Nederlandse Reisopera zong ze Cherubino, Flora, Rosina en Der Komponist (Ariadne auf Naxos).

Karin treed veelvuldig op als soliste bij verschillende orkesten, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Phion, het Noord Nederlands Orkest,  en philharmonie zuidnederland. In april 2021 was ze wederom bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en was daar één van de solisten bij de live-stream ‘A Musical Easter For You’.

Willem Jeths schreef speciaal voor Karin twee delen in zijn Eerste Symfonie. Hiermee maakte Karin haar debuut in de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw van Amsterdam met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart. Onder leiding van De Waart maakte Karin in 2015 haar debuut bij de Filharmonie van Antwerpen, in ’de Vierde Symfonie van Gustav Mahler.

Kamermuziek maakt Karin veel en graag met haar vaste pianisten Else Sterk, Ernst Munneke en Thomas Beijer, haar trio met Daria van den Bercken en Felicia van den End, met Berlage Saxophone Quartet, met Cello8ctet Amsterdam, Andre Heuvelman en Club Classique. Ze is betrokken bij Stichting Appeltaartconcerten waar ze vele concerten en voorstellingen speelt voor kinderen en volwassenen die niet in staat zijn om naar het theater te komen. In oktober ’22 tourde ze samen het Ricciotti Ensemble door Andalusië, Spanje.

Karin ontving prijzen als de Grachtenfestivalprijs 2011, het Gouden Viooltje en de Debuut Publieksprijs met Felicia en Daria.

Karin studeerde bij Henny Diemer aan het Utrechts Conservatorium, waar ze in 2009 haar Master met onderscheiding ontving. Ook maakte ze deel uit van het ensemble van Opera Studio Nederland. Daarnaast kreeg zij zanglessen van Brigitte Fassbaender, Iris Dell’Acqua, Gemma Visser en Margreet Honig.

Karin gaf masterclasses op conservatoria in Amsterdam, Utrecht en Zwolle.